Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
jókai bableves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 25 dkg tarkabab,
» 80 dkg f.sertéscsülök,
» 2 g.f.hagyma,
» 8-10 szem bors,
» 15 dkg sárgarépa,
» 15 dkg fehérrépa,
» 10 dkg f.ko
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Elkészítés:
Előző este beáztatjuk a csülköt és a babot.A meghámozott f.hagymát és a borsot teafű-tartóba rakjuk (így könnyedén el tudjuk majd távolítani).A répákat meghámozzuk,kisebb kockákra vágjuk.A kolbászt vékonyan felkarikázzuk.A csülköt fel tesszük főni,annyi vízben,hogy ellepje.Ha félig megfőtt,hozzáadjuk a babérlevelet és a "teatojást".Ha a bab is félig megpuhult,hozzáadjuk a répaféléket és kolbászt,és az egészet puhára főzzük.Elkészítjük a csipetkét:10 dkg lisztet elkeverünk csipt sóval,hozzáadjuk a tojást,és víz nélkül tésztát gyúrunk,cipót formálunk belőle.Babszemnyi nagyságú darabkákra csipkedjük,és lisztezett deszkán,"meggömbölyge tjük" őket,szikkadni hagyjuk.A hagymát finomra vágjuk,az olajon megpirítjuk a 3 dkg lisztet,hozzáadjuk a hagymát,2 percig együtt pirítjuk.Lehúzzuk a tűzről,megszórjuk p.paprikával,felöntjük 3 dl hideg vízzel,és simára keverjük.A csülköt kivesszük a levesből,kicsontozzuk,fela prózzuk,majd visszatesszük.Hozzászűrjük a rántást,belekeverjük a tejfölt,felforraljuk.Beles zórjuk a csipetkét,és 10-12 percig,forralva puhára főzzük,végül savanyítjuk,sózzuk.

Elkészítési idő: 50 perc
Megjegyzés / tipp:

A magyar konyha remeke, egyszer muszáj elkészíteni mindenkinek
0 komment 9 ember kedveli gabendj
2011.12.27 11:51
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
borsot teafű-tartóba, répákat meghámozzuk, kolbászt vékonyan, egészet puhára, hagymát finomra, olajon megpirítjuk, csülköt kivesszük, magyar konyha, meggömbölygetjük, felkarikázzuk, visszatesszük, felforraljuk, babérlevelet, belekeverjük, kicsontozzuk, Hozzászűrjük, sertéscsülök, felaprózzuk, meghámozott, savanyítjuk, meghámozzuk, mindenkinek, Elkészítjük, elkészíteni, Beleszórjuk, megpirítjuk, Elkészítési, répaféléket, hozzáadjuk, hozzáadjuk, távolítani, megszórjuk, paprikával, elkeverünk, tarkabab, sertéscsülök, hagyma, szem bors, sárgarépa, fehérrépa,
Mogyorótorta
1 komment 2 ember kedveli
madártejszelet
0 komment 7 ember kedveli
Egy tészta négy torta
0 komment 6 ember kedveli
Tarjaszeletek tejfölös sajttal, padlizsánnal
0 komment 1 ember kedveli
Sajtos csirke
0 komment 3 ember kedveli
Lazacos tekercs...
0 komment 2 ember kedveli
Füstölt sajtkrémleves
0 komment 6 ember kedveli
Fűszeres csirkeszárnyak
0 komment 4 ember kedveli
Citromos túrótorta
0 komment 5 ember kedveli
Tojáskrém szendvicsre
0 komment 7 ember kedveli
Juhtúrós sztrapacska gluténmentesen
0 komment 5 ember kedveli
Tejszínes gesztenyebomba-ahogy én készítem-
1 komment 30 ember kedveli
Mákos kocka
0 komment 6 ember kedveli
Gombás-tejfölös borsos tokány
0 komment 10 ember kedveli
Burgonyás gombóc, gombamártással !
1 komment 12 ember kedveli
Káposztàs tèszta
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.